Anatomik ve ortopedik arasındaki fark nedir?

Anatomik ve ortopedik arasındaki fark nedir?

Anatomik ve ortopedik arasındaki fark nedir?

Anatomik taban ile ortopedik taban birbiri ile çok karıştırılmaktadır. Anatomik ayakkabıların, ortopedik ayakkabının tam tersi taban yapısının çok yumuşaktır. Yumuşak olan taban yapısı kişinin ayak şeklini alır ve basış noktalarını değiştirme özelliği yoktur. Ortopedik taban ya da ayakkabıda durum tam tersidir.

Anatomik tabanlık nedir?

Ayak tabanının anatomik formuna uygun şekilde sert termoplastik malzemeden üretilmektedir. Tabanlığın iç kısmında ise daha yumuşak malzeme kullanılmaktadır. Topuğu tamamen kavramakta ve ayak arkını desteklemektedir. Pes plano-valgus deformitesinin tedavisinde kullanılan bir tabanlık çeşididir.

Bir ayakkabının ortopedik olduğu nasıl anlaşılır?

Ortopedik Ayakkabı Nasıl Anlaşılır?

  1. Üründe 5 nokta amblemi olan ve ayak parmaklarınızın, tabanınızın yumuşak olması
  2. Bu ayakkabıların iç ve dış kısımlarının hakiki deri olması
  3. Rahatlığın ön planda tutulduğu modelleri içermesi.
  4. Bu ayakkabıların burun ve topuk kısımlarının ve ayağa yerleşen kısımların petlerle desteklenmesi.

ayakkabı ortopedik mi?

Ortopedik modeller ile ayaklarınızda sorun varsa oldukça rahat bir şekilde kullanım sağlayabilirsiniz. Uzun süre ayakta çalışan kişiler için özellikle ortopedik modeller sunulmaktadır.

Ortopedik Taban ne demek?

Ayak ağrıları varsa veya az destekli ayakkabılara sahip olunduğu düşünülüyorsa, ek destekleme, topuk desteği ve daha iyi bir ayak-ayakkabı uyumu sağlamak için ortopedik iç tabanlar kullanılabilir. Ortopedik iç tabanları tanımlamak için ortez kavramı kullanılabilir.

Anatomik ayakkabı ne işe yarar?

Anatomik ayakkabıların en büyük özelliği, taban yapılarının çok yumuşak olmasıdır. Yumuşak olan taban yapısı, zamanla ve kullanıldıkça çocuğunuzun ayak şeklini alır. Ortopedik tabanlı ayakkabı ise, tedavi gerektiren durumlarda uzman ortopedi doktoru tarafından tavsiye edilir ve kişiye özel yapılır.

Kişiye özel tabanlık ne işe yarar?

Kişiye özel tabanlık ayağınızı olması gereken şekilde tutar ve duruş bozukluklarının önüne geçmeye yardımcı olur. Ayrıca tabanlık, romatizma (artrit), topuk dikeni (plantar fasiit), omuz ve diyabet gibi tıbbi hastalıkların neden olduğu ağrıları hafifletmeye yardımcı olur.

Ortopedik ayakkabı ne işe yarar?

 

Ortopedik ayakkabılar, ayağın taşıyıcı noktalarını destekleyerek fark yaratıyor. Vücudun ayaklara yaptığı baskıyı yayan, omurganın ideal duruşunu destekleyen modeller, yanlış basış dolayısıyla yaşanan yorgunluk, ağrı ve sızı hislerinin hafifletilmesine yardımcı oluyor.

Etiketler: Dr. Jell's, Anatomic, Tabanlık, Ortopedik
Temmuz 19, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı